امروزه تروما به عنوان یکی از عوامل مهم مرگ و میر و ناتوانی در دنیا مطرح بوده بطوریکه پس از بیماری های قلبی و عروقی و سرطان، سومین علت عمده مرگ برای تمام رده های سنی و عامل اصلی مرگ در افراد 12 تا 29 ساله می باشد. همچنین در سالمندان تروما هشتمین عامل مرگ و میر محسوب می شود.
از طرفی دیگر تروما، یکی از پر هزینه ترین معضلات درمان می باشد، زیرا هزینه مراقبت اولیه از بیماران ترومایی، و همچنین هزینه های توانبخشی و نگهداری مادام العمر در این بیماران بسیار بالا است. سالیانه میلیاردها تومان خرج این دسته از بیماران می شود. این در حالی است که مخارج ناشی از عدم حضور در محل کار، مخارج بیمه و ضررهای مالی و مخارج تحمیل شده کارفرمایان هم به این مخارج اضافه می شود.
طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، هر ساله نزدیک به 1250000 نفر در سرار دنیا به دلیل حوادث ترافیکی جان خود را از دست می دهند که تقریبا برابر با 3400 نفر در روز می باشد و حوادث ترافیکی علت اصلی مرگ در سنین 15 تا 29 سال می باشد .
بر خلاف تصورات عموم مبنی بر اینکه تروما و آسیب های ناشی از آن به صورت اتفاقی و به دلیل بی دقتی ایجاد می شود، اما ” تروما یک اتفاق نیست “. تروما قابل پیشگیری می باشد.